Paylaş
 

instagram

iOS ve Android kullanıcılarının vaz geçilmez uygulaması İnstagram’da her gün milyonlarca fotoğraf paylaşımı yapılmaktadır. Diğer sosyal paylaşım ağlarına göre daha yeni olan bu platformda da bir takım güvenlik ve gizlilik ayarları mevcut. Fakat birçok kişi bu konuda fazla bilgiye sahip değil.

İnstagram resmi blogunda bu konu üzerine bazı ipuçlarına yer verildi. Bizlerde bu ipuçlarını sizlerle paylaşarak daha güvenli paylaşımlar yapmanız konusunda yol göstereceğiz.

Jant Fiyatları (sponsor)

Varsayılan profil ayarları. Twitter’da olduğu gibi İnstagram’da varsayılan olarak profil ayarlarını herkese görünür başlatmaktadır. Eğer profilinizin ve paylaşımlarınızın sadece sizin onayladığınız kişiler tarafından görüntülenmesini istiyorsanız aşağıdaki adımları uygulayarak özelleştirebilirsiniz.

  • Ana sayfada en sağdaki profil sekmesinizi açın
  • Sağ üst köşedeki ayarlar simgesini seçin
  • iOS kullanıcıları için; “Photos are private” bölümünü “ON” durumuna getirin
  • Andorid kullanıcıları için; “Photo privacy” bölümünü açın “Photos are private” kutusunu işaretleyin

Profilinizi özelleştirdikten sonra sizleri takip etmek isteyenler için önce bilgi mesajı gelecek ve sonrasında sizin onayınız istenecektir. Fotoğraf haritası ve hashtag bölümleri ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

İstediğiniz bir kullanıcıyı engelleyebilirsiniz. Diğer sosyal ağlarda olduğu gibi İnstagram’da da istemediğiniz rahatsız olduğunu kullanıcıları engellemeniz mümkündür. Engelleme kendi içinde 3 bölüme ayrılıyor. Bunlar kullanıcı engelleme, fotoğraf engelleme ve yorum engelleme.

Kullanıcıları engellemek için şu adımları uygulayabilirsiniz.

  • Engellemek istediğiniz kullanıcının profiline ulaşın
  • Ekranın sağ üst köşesindeki simgeye dokunun
  • Ardından açılan pencerede “Block User” bölümüne onay verdiğinizde istediğiniz kullanıcıyı engellemiş oluyorsunuz.

Bundan sonra engellediğiniz kullanıcı;

  • Sizleri arama sonuçlarında göremez
  • Fotoğraflarınızı beğenemez ve yorumda bulunamaz
  • Kişinin engellemeden önce fotoğraf beğenileri ve yorumları silinmeyecektir. Bunları sizin manuel silmeniz gerekmektedir. Manuel yorum silme işlemini buradan öğrenebilirsiniz.
  • Engellediğiniz kullanıcı haber kaynağında @ ile sizden bahsedebilir. Kullanıcı adınızı değiştirdiğiniz takdirde artık sizden bahsedemeyecektir.

Daha fazlası için Instagram Tr adresimizi ziyaret ediniz..